El nombre de passatgers a l’aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-El Prat continua augmentant cada mes i aquest octubre, tal com ja va passar el setembre, ha crescut un 9,4 % respecte el mateix període de l’any passat. Segons ha informat Aena la xifra total de passatgers ha estat de més quatre milions i mig d’usuaris —4.577.024— i d’aquests, la immensa majoria van volar en vols internacionals, un 12 % més que el 2022. La resta, ho van fer en vols nacionals —un 2,6 % més—.

Més de 42 milions de passatgers aquest any

Des del mes de gener i fins a l’octubre, el nombre de passatgers que han passat per les instal·lacions del Prat ja supera els 42 milions —concretament son 42.132.172 persones— i això suposa un increment del 20 % respecte el mateix període del 2022.

Pel que fa al nombre d’operacions, s’han gestionat 29.068, un 6,2 % més si es compara amb l’any passat. Pel que fa a la globalitat de vols, fins a l’octubre el creixement és de gairebé un 12 %.

Les xifres de passatgers han augmentat a tots als aeroports catalans. Al de Girona, aquest any ja s’ha superat el milió i mig d’usuaris i al de Reus el milió.