Així s'identificaven els conductors que s'han sumat avui a la plataforma cívica Prou Peatges. A les 12 del migdia han convocat una mobilització massiva en 14 punts de peatge, la majoria de Catalunya i alguns de la Comunitat Valenciana. Aquestes són per exemple imatges del peatge de Tortosa on s'han registrat algunes cues. JAUME JOMA Plataforma Prou Peatges "Estem fent un acte cívic i pacífic de protesta i de rebuig a totes les polítiques que ha fet de sempre el govern de la Generalitat de cara a la gent i avui ho concretem sobretot en aquest greuge comparatiu tan greu que representa el que ens facin pagar peatges quan estan més que amortitzats de fa anys." Si un conductor no vol pagar, el treballador del peatge surt de la cabina i apunta la matrícula del vehicle. Un procediment que comporta que es generin cues. La iniciativa de no pagar peatges compta amb el suport de Solidaritat i ERC. Els polítics d'aquestes formacions han participat activament en la protesta. URIEL BERTRAN, secretari general de SI "Es convocaran altres movilitzacions, el dia 20 de maig ja n'hi ha convocada una altra i evidentment aqui no pararem. El que li demanen a la ciutadania és que continuï sense pagar peatges. Hem de ser milers que ens revoltem contra aquesta injusticia flagrant, contra aquest enriquiment abusiu d'Abertis que durant 40 anys ha aconseguit amassar una fortuna gràcies als catalans i les catalanes i que procedeixi a desmantellar els peatges al nostre pais." Aquests són alguns arguments dels conductors que s'han sumat a la iniciativa. CLARA DELGADO "En general la ciutadania està fins als nassos de tant pagar. Tant pagar pels peatges, pels impostos, per tot. I més que la resta d'Espanya." LEO DELGADO "Aquestes autopistes estan super amortitzades. Fa molt de temps que estan pagades i allarguen les concessions. En canvi, a Madrid hi ha autopistes que són deficitàries i volen que aquí allarguin la concessió per poder pagar aquelles que estan a punt de fer fallida." A la tarda les cues als peatges es podrien accentuar, especialment els de tornada a l'àrea metropolitana, ja que milers de vehicles donaran per acabat el pont.

Conductors que circulen per Catalunya i València s’han sumat aquest dimarts a les 12 h. a la protesta organitzada per la plataforma cívica ‘Prou Peatges’ per no pagar l’import en les barreres. Tot i que no han causat retencions importants, segons el Servei Català de Trànsit, les més destacables són un quilòmetre a l’autopista C-32 a Vilassar de Dalt, en sentit sud cap a Barcelona; mig quilòmetre en el peatge de l’autopista AP-7 a Martorell, i seixanta metres de retenció en els peatges de pagament manual en la C-16 a Manresa.

Abertis ha assegurat que la companyia segueix identificant les matrícules dels cotxes que es neguen a pagar, per interposar les denúncies corresponents.

Les protestes segueixen una convocatria conjunta en onze peatges de Catalunya i tres de València, pel greuge comparatiu, asseguren els organitzadors, que pateix Catalunya respecte a la  resta de l’Estat.