El carrer del Pare Manyanet, a Sant Andreu, ha canviat per complet la zona d’estacionament. On abans hi predominava l’aparcament per a cotxes, ara només n’hi ha per a motos i bicicletes. Es tracta d’un tram de 350 metres que acumula un total de 110 places per a motos, a tocar del nou carril bici de Sant Andreu Sud – la Sagrera Sud.

Problemes per estacionar, sobretot, els cap de setmana

Els veïns de l’entorn calculen que s’han retirat unes 80 places per a cotxes i denuncien que a la zona no tenen cap altre estacionament, i que és molt necessari, sobretot el cap de setmana. Al carrer del Pare Manyanet es troba el poliesportiu Camp del Ferro i el camp de futbol de la Unió Esportiva Sant Andreu, dos centres esportius que atreuen gent de fora del barri per la disputa de partits. “La gent ve, aparca on pot per deixar els nens i marxa perquè no poden deixar-hi el cotxe”, explica un dels veïns, Pablo Cantero.

La inexistència de places per a cotxes també perjudica les parades curtes que puguin fer els veïns amb el cotxe o el servei de taxi. Sense zona per aturar-se, han d’envair el carril bici per aturar-se o fer-ho en l’únic carril de circulació per a vehicles, ja que l’altre és per a l’autobús.

S’estrena el nou carril bici

Aquests canvis s’han produït a causa de la creació del nou carril bici Sant Andreu Sud – la Sagrera Sud que acaba d’obrir-se al trànsit. És un tram de gairebé 2 km que connecta Sant Andreu amb Sant Martí i l’Eixample, bidireccional, i que passa pels carrers del Clot, Berenguer de Palou, Pare Manyanet i Josep Soldevila. En alguns trams el carril ocupa l’espai central de la via i en d’altres el trobem als laterals. Les obres, amb una inversió d’1,1 milions d’euros, ha estat impulsades per Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV) per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona.