L’incendi d’un camió a la ronda de Dalt de Barcelona ha complicat molt la circulació aquest dimarts al matí en hora punta, des de les 8.30 h. Un camió de mercaderies s’ha incendiat, a l’altura del metro de Canyelles, i ha obligat a tallar la ronda en els dos sentits en aquest punt, és a dir, des de via Favència fins a la rambla dels Caçadors. Cap a les 10 h, però, s’ha restablert la circulació en sentit Besòs. En sentit Llobregat, però, encara està bloquejat el tram comprès entre les sortides 1 i 3.

El túnel ha patit alguns danys estructurals a causa del foc i també ha quedat malmès un tram de l’enllumenat.

Foto: Manuel Gracia

L’incendi del camió ja s’ha extingit i el vehicle ha estat retirat cap a les 15 h, però l’incident ha provocat una gran fumera negra, que era visible des de diferents punts de la ciutat. De fet, els Bombers han recomanat als veïns de l’entorn que tanquessin les finestres de casa. Malgrat l’espectacularitat de l’incident no hi ha hagut ferits. Ara bé, el conductor ha hagut de ser atès per inhalació de fum, tot i que se li ha pogut donar l’alta allà mateix. Tot apunta que el foc s’ha produït per una avaria al vehicle.

Incendi a la ronda de Dalt: vídeo dins del túnel

Els veïns s’han assabentat de l’incendi perquè prèviament han sentit un soroll molt fort, semblant a una bomba. Alguns, fins i tot, han penjat a les xarxes socials imatges del vehicle cremant a l’interior del túnel.

La Guàrdia Urbana està desviant el trànsit i la situació també ha afectat la circulació de 16 línies de bus.

Tasques de neteja a la ronda de Dalt

Els Bombers han estat netejant l’interior de la ronda, on s’ha cremat el camió, abans de poder retirar el vehicle. La pudor de plàstic cremat era molt intensa en aquest punt de la ciutat.

El camió ha estat retirat a les 15 h

Un tràiler amb plataforma s’ha endut a les 15 h el camió que s’ha incendiat a primera hora d’aquest dimarts a l’altura de la sortida 3 de la ronda de Dalt en sentit Llobregat, la de la Guineueta. El vehicle ha quedat visiblement malmès, completament ennegrit per la fumerada que ha deixat anar quan es cremava.

La ronda de Dalt ha recuperat la normalitat a les 17.40 h, un cop reobert el tram entre les sortides 1 i 3 en sentit Llobregat