Segons fonts municipals, la Guàrdia Urbana està realitzant l’atestat corresponent per lliurar-lo al jutge després que una persona de l’entorn de la víctima hagi presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra. Les mateixes fonts afegeixen que el ciclista s’ha posat en contacte amb la policia municipal i ha admes què va topar amb la dona i que la va assistir en el lloc dels fets. Ha afegit que, en el moment dels fets, la dona es trobava bé i va dir que havia de marxar. En el marc de la investigació, la Guàrdia Urbana ha consultat testimonis de la zona, com comerciants i veïns.

Una amiga de la víctima assegura que la dona, de 69 anys, li va explicar que havia rebut el cop d’un ciclista a l’encreuament del carrer de Còrsega amb Pau Claris. Des d’allà, la víctima suposadament es va desplaçar, li va explicar a l’amiga que l’havia envestit un ciclista i després va perdre el coneixement.

Justament en aquesta cruïlla hi ha instal·lada una càmera de trànsit que podria haver enregistrat el presumpte atropellament. De moment, la Guàrdia Urbana ho està comprovant.

Els atropellaments de vianants en dades

Segons el Balanç d’accidentalitat de 2015, elaborat per l’Ajuntament de Barcelona, els atropellaments a vianants per part de bicicletes s’han reduït. El 2014 se’n van registrar quatre i el 2015, un.

En total, 65 persones van resultar atropellades durant l’any passat, un 10 % menys que l’any anterior. L’increment més gran d’atropellaments a vianants va ser el produït per furgonetes, que va passar d’un vianant greu el 2014 a set el 2015. Tot i això, les motocicletes (30 %) i els turismes (38 %) són els vehicles més implicats en atropellaments de persones a peu. D’aquestes dades, però, no es desprèn qui tenia la culpa de l’accident.

L’últim accident conegut amb una bicicleta implicada es va produir el 30 de gener, quan la número tres de Junts pel Sí i presidenta de la comissió parlamentària sobre el procés constituent, Muriel Casals, va ser atropellada quan travessava un pas de vianants a Comte d’Urgell amb Provença. Casals va morir dues setmanes més tard com a conseqüència del sinistre.