Tot i l’emergència sanitària i la crisi econòmica que n’ha derivat, durant el 2020 el consistori barceloní va aconseguir atraure 22 milions d’euros en inversions. En total els equips municipals van gestionar prop de 77 projectes, dels quals 16 es van desenvolupar amb èxit. Això ha arribat a crear uns 400 llocs de treball nous.

Entre els nous projectes destaquen les empreses relacionades amb el sector tecnològic i les comunicacions. Des de l’Ajuntament destaquen l’obertura de la Flagship Store de Huawei, a la plaça de Catalunya, o la nova oficina de l’empresa alemanya de venda en línia de moda MyTheresa. “És una bona dada que en un any de pandèmia mantenim la inversió a la ciutat i l’interès per Barcelona com a seu d’empreses i lloc perquè s’hi instal·li el talent”, ha reivindicat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

49 nous projectes per al 2021

Segons l’Ajuntament de Barcelona, aquest 2021 es treballa en una cartera actual de 49 projectes, dels quals una àmplia majoria són de fora de la Unió Europea. El mercat emissor més important és el Regne Unit (32 % dels projectes), i a continuació la Xina, França, l’Argentina, Països Baixos i els Estats Units.

Pel que fa la distribució per sectors, hi ha una gran presència de projectes d’inversió relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació (30 %) i dels relatius al serveis a empreses (28 %); seguit dels relacionats amb la producció creativa i cultural.