L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat un centenar de places d’aparcament per als treballadors de l’Hospital Vall d’Hebron a l’entorn del carrer de les Basses d’Horta, al davant del recinte sanitari. La posada en marxa de les places, pintades de color groc, ha posat en alerta els representants veïnals de la zona.

L’Associació de Veïns de la Teixonera i la del Parc de la Vall d’Hebron denuncien que la mesura és discriminatòria respecte a altres col·lectius i que és una incongruència dins la política de mobilitat de l’Ajuntament, perquè afavoreix l’ús del transport privat en lloc del transport públic. Adverteixen que hi aparquen vehicles no autoritzats i que ha generat que s’estacioni pitjor en altres punts, on s’envaeix l’espai per als vianants.

Treballadors de l’hospital a favor, però veïns en contra

Els treballadors de l’hospital estan satisfets amb una mesura que van començar a reivindicar quan es va implementar l’àrea verda. Es queixaven que havien perdut places a l’interior del recinte, just quan tenien més sobrecàrrega de feina per la pandèmia. “Em sembla molt bé que hagin posat aquesta àrea groga perquè som molts treballant aquí. Venim de molts punts de Catalunya i si hem de buscar aparcament, costa uns 120 euros al mes”, argumenta Júlia Armengol, una usuària de la nova zona per aparcar.

Les entitats veïnals dels barris de l’entorn del centre hospitalari, com la Teixonera o la Vall d’Hebron, consideren que la creació de places d’aparcament pels treballadors de l’hospital és una mesura injusta respecte a altres col·lectius. “Em pregunto si als treballadors de l’Hospital del Mar, el Clínic o Sant Pau se’ls oferirà el mateix”, qüestiona Lluís Cairell, de l’AV Teixonera.

Em pregunto: als treballadors de l’Hospital del Mar, del Clínic o Sant Pau se’ls oferirà el mateix? Perquè si no, es discrimina”
Lluís Cairell, AV Teixonera

Reclamen més control per comprovar si qui aparca realment són treballadors de l’hospital i denuncien que amb la falta de places hi ha més cotxes mal aparcats. “L’actitud de l’administració és de permissivitat”, es queixa Joaquim Cama, de l’AV Parc Vall d’Hebron. Afegeix que “com que és el Vall d’Hebron, no passa res si els cotxes aparquen en zona de vianants”.

Els representants veïnals insisteixen que la solució inicial hauria d’haver estat posar àrea verda per als residents només a la zona habitada i no als entorns. És el que reclamaven des de feia anys.