Les tres noves parades per a autocars turístics que van a la Sagrada Família, situades al carrer de la Marina, entre Diputació i Diagonal, s’estrenaran properament. Aquestes se sumen a les sis que hi ha a tocar de la Monumental. L’Ajuntament de Barcelona va començar a finals de febrer la reordenació de les places, en què eliminava les set que hi havia als carrers de Padilla i Consell de Cent.

Per les entitats veïnals dels dos barris afectats —Fort Pienc i Sagrada Família—, aquest nou canvi el que fa és apagar un foc per encendre’n un altre. Jordi Casanovas, de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, exclama: “No pot ser que arribin autocars sense control i que col·lapsin la zona”. Alerten, a més, que es tracta d’una situació que es preveu que es compliqui a l’estiu.

Carril bici damunt la vorera

Des del Fort Pienc no entenen la solució que s’ha donat al carril bici. En el tram del carrer de la Marina, per sota de Diputació, s’ha traslladat el carril al costat de la plaça de braus, de manera que per recuperar-lo en calçada, els ciclistes han de creuar la vorera. Per sobre de Diputació, en canvi, consideren que la cosa es complicarà encara més perquè hi ha veïns i, a més, una boca de metro.

Ara bé, fonts de l’Ajuntament han confirmat a betevé que el projecte de reordenació que s’està executant ara mateix ja preveu baixar a la calçada la infraestructura ciclista del carrer de la Marina entre els carrers de la Diputació i del Consell de Cent.

Les bicicletes han de creuar la vorera de costat a costat per recuperar el carril bici

Conductors es queixen de les multes

Els conductors i guies turístics denuncien la pressió dels vigilants del parquímetre. A l’hora d’aparcar, hi ha dos tipus de zona on ho poden fer; la blava, que permet estacionar fins a dues hores, i la zona blanca, on s’ha de fer servir obligatòriament una APP, la SPRO, que no tots els conductors tenen descarregada.

Davant d’això, es queixen del desgavell i la supressió de places, que amb la remodelació passen de 17 13. “És un caos,” es lamenta l’Alfredo Dos Santos, que afegeix: “No hi ha ningú que hi posi remei”.

Demanen aparcaments soterranis

Les quatre parades per a autocars turístics que hi ha a Consell de Cent, que estan en una zona sense veïns, són les úniques que quedaran al barri de la Sagrada Família. A finals d’abril, en trauran la resta. Per Gabriel Mercadal, de l’Associació de veïns de la Sagrada Família, això no soluciona el problema: “No és una solució definitiva de cap de les maneres, perquè autocars en seguiran venint i més, i les places s’han reduït. La solució definitiva seria un o més aparcaments soterranis“.

Per això demanen que les aportacions que fa el temple per millorar la mobilitat de la zona es destinin a fer aquest pàrquing soterrat.