obres L8 FGC

Continuen les obres de perllongament de la línia Llobregat-Anoia, de l’L8 dels FGC. Ara, els treballs han encetat una fase que ha començat aquest dilluns, 3 d’octubre, i està previst que acabi a finals de novembre. Per dur-la a terme, es construirà un col·lector i, per això, hi haurà afectacions en la mobilitat en punts a tocar de la Gran Via de les Corts Catalanes. Et detallem on hi haurà canvis i restriccions al trànsit aquestes pròximes setmanes.

Tallat un tram del lateral de la Gran Via

Durant la fase actual d’obres, es talla l’accés de vehicles al lateral de la Gran Via de les Corts Catalanes, entre el carrer de Llança i el de Vilamarí, per construir el pou. També quedarà tallat el carrer de Llança, a la cruïlla dels costats mar i muntanya amb la Gran Via de les Corts Catalanes.

L’obertura del col·lector prevista servirà també per fer entrar la tuneladora que haurà d’excavar el túnel fins a la futura estació d’Hospital Clínic i la nova estació de Gràcia.

El carrer de Llança entre la Gran Via i Sepúlveda, sense sortida

El tram del carrer de Llança entre la Gran Via i el carrer de Sepúlveda quedarà en atzucac, amb un carril de circulació de doble sentit d’accés exclusiu de veïns i vehicles d’emergència. Els contenidors es traslladaran per crear una zona d’apartador i també es retirarà un tram d’aparcament de motos a l’encreuament amb la Gran Via de les Corts Catalanes.

El carril bici, però, es mantindrà habilitat, així com l’accés a l’aparcament davant de l’edifici de l’ONCE. La parada 1559 a la Gran Via dels busos H16, 13 i 91 es traslladarà a la plaça d’Espanya, just davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra.