Estació de Sants

Adif ha adjudicat el contracte de la primera fase del projecte d’adaptació i millora de les instal·lacions de climatització de l’estació de Sants. El contracte atorgat a l’empresa Grupo Render té un import de 786.262,4 euros i un termini d’execució d’obres de quatre mesos.

Segons ha explicat Adif, “l’objectiu d’aquesta actuació és oferir unes condicions de climatització òptimes de la terminal barcelonina”. Per aquest motiu, “s’instal·laran quatre unitats de fred que substituiran les dues bombes de calor i els dos refrigeradors existents”. Adif assegura que els refrigeradors “aporten un menor consum com a conseqüència de la seva major eficiència i un menor cost de manteniment per ser equips més avançats”.

Adif remarca que l’actuació de millora forma part de la línia d’eficiència energètica del Pla de lluita contra el canvi climàtic 2018-2030 de l’empresa d’infraestructures ferroviàries. A més, Adif assenyala que la renovació de la climatització contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 13, que insta a adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.