Estacio Sants coronavirus

Adif ja ha adjudicat la redacció del projecte per millorar la ventilació de les andanes de l’estació de Sants, un espai on la temperatura i la humitat relatives són altes, especialment durant l’estiu. El pressupost és de més de 80.000 euros, segons ha informat en un comunicat.

Segons la companyia ferroviària, l’increment de trens que s’aturen a les andanes amb els motors engegats i la cobertura de les vies per la banda de l’Hospitalet han fet disminuir la ventilació de l’estació. Ara, es volen aprofitar els forats que hi ha a la llosa de separació entre les andanes i el vestíbul per facilitar l’entrada i sortida d’aire i augmentar el confort dels viatgers.

Reixes de ventilació a les places

El projecte preveu fer tres perforacions a la plaça dels Països Catalans i quatre a la de Joan Peiró. Els forats, on s’instal·laran ventiladors reversibles i un sistema estanc de recollida d’aigües pluvials per evitar filtracions a les vies, es taparan amb reixes transitables de deu metres quadrats. A més, també es preveu un canal de ventilació natural al costat mar de la plaça de Joan Peiró, entre els carrers d’Eusebi Planas i l’Autonomia.

La redacció del projecte, que es farà per fases, preveu també analitzar l’estat actual de ventilació de les andanes, a més de les operacions estructurals necessàries per tirar endavant les obres. El termini de redacció és de quatre mesos. Els treballs es compatibilitzaran amb el funcionament normal de l’estació.