La Guàrdia Urbana i el Servei Català de Trànsit engeguen una campanya orientada a incrementar la seguretat viària de les motos i ciclomotors. La campanya, que estarà en marxa entre aquest dilluns i el 23 de maig, pretén reduir el nombre de víctimes mortals i de persones que resulten ferides greus a causa d’un accident en moto.

Per assolir aquests objectius es faran més controls relacionats amb la conducció de motos i ciclomotors, sobretot d’aquelles situacions que comporten més perill. També es farà atenció a les infraccions que fan els conductors d’altres vehicles i que posen en risc els conductors de dues rodes. A més, es farà èmfasi especial en l’ús del casc, tant dels conductors com dels acompanyants, i es publicaran missatges de conscienciació als panells informatius de la xarxa viària.

L’última campanya d’aquestes característiques es va fer entre el 20 i el 26 de juliol de l’any passat. En aquella ocasió, en sis dies es van posar 133 denúncies.

Més possibilitats de tenir un accident

A Barcelona els conductors de motos i ciclomotors tenen un risc de patir un accident quatre vegades superior que els conductors de turismes. De fet, dels sis accidents de trànsit mortals que hi ha hagut a Barcelona aquest 2021, la meitat eren motoristes. Els altres tres eren un vianant, el conductor de patinet i el conductor d’un turisme.