(ACN) 15 d'agost de 2022

(ACN) CCOO i Ryanair han signat aquest dilluns un acord sobre les condicions salarials dels tripulants de cabina, que estan en vaga des del mes de juny convocats pels sindicats Sepla i USO per reclamar millores laborals. Entre les millores que inclou l’acord hi ha, segons Comissions Obreres, increment de sous, més salari fix garantit i una programació fixa de cinc dies de feina i tres de descans. “Tant CCOO com Ryanair s’han compromès a negociar un conveni col·lectiu complet abans de l’octubre del 2023”, ha afegit el sindicat en una nota de premsa.

El secretari general del Sector Aeri i Serveis Turístics de CCOO, Jon Herrera, ha destacat “que l’acostament entre CCOO i Ryanair és un gran pas gràcies al qual podrem aconseguir un futur conveni col·lectiu en el qual es facin efectives totes les mesures necessàries per aconseguir l’estabilitat de les condicions laborals d’aquest col·lectiu“. Per la seva banda, el director de Persones de Ryanair, Darrell Hughes, ha elogiat CCOO i ha promès “estabilitat i millores contínues durant els tres anys vinents”.

El sindicat USO diu que CCOO no representa els treballadors de l’empresa

USO ha criticat amb duresa l’acord afirmant que CCOO “no pot negociar un conveni perquè no és representant dels treballadors a l’empresa”. “Els treballadors escullen amb qui es negocia, no l’empresa”, ha destacat el sindicat abans d’afirmar que Ryanair busca “netejar la seva imatge” mentre hi ha tripulants “forçats a treballar en els seus dies de descans”.

“La realitat és que els treballadors de Ryanair són esclaus laborals i viuen en la misèria mentre ells firmen acords sota taula que no existeixen i sense cap representant sindical de l’empresa present en aquestes reunions”, ha resumit USO en una nota de premsa.