preu bitllet senzill 1 2 3 4 5 6 zones 2024

Et preguntes quan caduquen els títols de transport comprats el 2023? L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha decidit abans d’acabar l’any allargar la caducitat dels títols de transport públic comprats durant aquest 2023. Aquesta mesura s’ha pres, d’una banda, pel retard en la confirmació de la rebaixa estatal del 30 % per part del Govern espanyol, i de l’altra, davant dels canvis que s’estan implementant, entre els quals destaca la implantació de la T-Mobilitat i les targetes de cartró recarregables.

Hi ha hagut canvis en la caducitat de les targetes de metro i bus comprades aquest any i, finalment, els diferents títols de transport adquirits el 2023 i durant els primers 14 dies del 2024 els pots fer servir fins al 30 d’abril.

S’allarga la caducitat dels títols de transport

Inicialment, els títols de transport públic comprats aquest 2023 havien de caducar el 15 de gener del 2024. Després, l’ATM va anunciar que allargava aquest termini fins al 29 de febrer. La decisió es va prendre arran dels “canvis significatius” que s’estan posant en marxa. Es tracta del fet que les màquines expenedores estiguin deixant de vendre les targetes amb banda magnètica, i ara en dispensen de noves amb xip i recarregables.

Ara bé, aquest divendres, 29 de desembre, l’ATM ha tornat a posposar la data de caducitat per poder aplicar l’increment de tarifes i, alhora, els descomptes que permetran rebaixar alguns títols un 50 %. Per tant, ara els títols comprats el 2023 i fins al 14 de gener caducaran el 30 d’abril.

Quins títols caduquen el 30 d’abril?

La caducitat per al 29 de febrer s’aplica a gairebé tots els títols adquirits durant aquest 2023, inclosa per exemple la T-Trimestral, malgrat que el 29 de febrer encara no hagin passat els tres mesos de vigència que té habitualment. Això sí, hi ha l’excepció de la T-16 i la T-verda, que tenen la seva pròpia caducitat.