rodalies gratis 2024

(EFE) Renfe ha expedit a Catalunya 684.000 abonaments gratuïts dels serveis de Rodalies i mitjana distància i de les bonificacions del 50 % als trens Avant durant els quatre primers mesos de vigència d’aquestes reduccions el 2023.

En concret, segons informa Renfe aquest diumenge en un comunicat, uns 669.000 corresponen als abonaments gratuïts expedits per viatjar als trens de Rodalies i mitjana distància entre l’1 de gener i el 30 d’abril, mentre que 15.000 pertanyen als descomptes del 50 % per als Avant, serveis de mitjana distància d’alta velocitat.

A més, des de dissabte ja es poden adquirir els abonaments gratuïts per als desplaçaments entre l’1 de maig i el 31 d’agost d’aquest any, després que el 27 de desembre passat el Govern aprovés aquestes mesures.

Tot i la seva gratuïtat, per aconseguir l’abonament cal dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 per al servei de mitjana distància convencional, dipòsit que es reintegra a l’usuari una vegada es comprovi que s’ha complert la condició de haver realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos.