transit_pont_diada

(ACN) El Servei Català de Trànsit (SCT) desplegarà un dispositiu especial de mobilitat per garantir la seguretat de tots els usuaris i minimitzar les possibles afectacions viàries durant l’operació sortida de la Diada. S’iniciarà divendres, 8 de setembre, a les tres de la tarda i es calcula que 400.000 vehicles sortiran de Barcelona.

Un miler de mossos per controlar el trànsit

S’habilitaran diverses mesures especials, entre les quals carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 i al tram nord de la C-32 entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat, i limitacions de velocitat a 100 quilòmetres per hora a l’AP-7 entre Gelida i Martorell. Un total de 1.097 agents dels Mossos faran 964 controls.

Mobilitat complicada a la costa

Enguany la Diada cau en dilluns i el fet que hi hagi la possibilitat de gaudir de tres dies festius consecutius pot complicar el trànsit en alguns eixos viaris, tant en l’operació sortida com durant el retorn. El fet que la Diada coincideixi amb el final de la mobilitat d’estiu pot suposar que es registrin molts desplaçaments per vies del litoral, ja sigui a la Costa Brava o la Costa Daurada, així com a les principals artèries viàries que distribueixen tot el flux de trànsit cap al litoral i a la inversa.

Per tot plegat, el SCT demana la màxima prudència en tots els desplaçaments, programar el retorn amb antelació per evitar les hores punta, informar-se de l’estat del trànsit i consultar prèviament possibles alternatives de trajectes amb rutes menys congestionades.

Mesures especials de trànsit

Per minimitzar les afectacions viàries, s’habilitaran diverses mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit a la C-31, a la C-65 i a la GI-662, a la Costa Brava, a l’N-340 al Vendrell i a l’N-240 a Montblanc, i el carril bus-VAO de la C-58 s’obrirà a tots els vehicles (a excepció dels camions de més de 7,5 tones).

De cara al retorn de dilluns, 11, s’habilitaran carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual al tram nord de l’AP-7, al tram surt d’aquesta via i fins a la B-23 i al tram nord de la C-32 entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat.

En tots aquests trams on hi haurà carril addicional, els camions de més de 7,5 tones hauran de circular a una velocitat màxima de 80 quilòmetres per hora i pel carril dret. Tindran prohibit fer avançaments en els dos sentits entre les tres i les 10 de la nit.  

A més, és limitarà la velocitat a 100 quilòmetres per hora a l’AP-7 entre Gelida i Martorell. La mesura tindrà afectació en sentit Tarragona divendres de tres de la tarda a nou de la nit i dissabte de nou del matí a dues del migdia. En sentit Barcelona s’aplicarà diumenge i dilluns de tres de la tarda a 10 de la nit. Paral·lelament, els camions tampoc podran fer avançaments en aquest tram.

Amb motiu de la manifestació prevista de la Diada, el dia 11 a la tarda a la C-31 sud d’entrada a Barcelona, a partir de les cinc de la tarda, es desviarà el trànsit cap a la sortida de la plaça d’Ildefons Cerdà.