En un comunicat, TMB adverteix que l’oferta serà insuficient per absorbir la demanda normal en les franges d’afectació, especialment a les hores punta del matí. De 7 a 9 h segons la companyia se solen concentrar unes 215.000 entrades a la xarxa de metro, i de 16 a 18 h es poden registrar 170.000 entrades. TMB recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament i avisen que l’aturada de la tarda pot afectar el telefèric de Montjuïc perquè té el servei de manteniment assignat a personal de Metro.

Després d’una seixantena de reunions entre representants de treballadors i direcció, el comitè d’empresa denuncia que s’ha avançat ben poc: s’han arribat a acords en matèria d’increment salarial però és manté obert el conflicte sobre temes clau del conveni col·lectiu, com l’externalització de tasques.

En el comunicat TMB lamenta “els perjudicis que aquestes aturades ocasionaran a la ciutadania, de manera innecessària, en un moment on la negociació està avançant”. L’empresa assegura que “ha fet el màxim esforç” per evitar-les, en les 68 reunions mantingudes fins ara. TMB afegeix que ha presentat una proposta de conveni complet, per facilitar la darrera etapa de les negociacions, “que comportaria sensibles millores econòmiques i socials per a la plantilla”.

L’empresa demana als treballadors “un exercici de responsabilitat per aconseguir un conveni que afavoreixi els treballadors  de Metro i que faci possible la prestació d’un servei de transport de la màxima qualitat”. La Direcció de TMB espera que després del dia 24 es puguin reprendre les negociacions i s’arribi a un acord al més aviat possible.

.