l1 metro barcelona

Dues estacions de l’L1 del metro de Barcelona han quedat completament sense servei aquest dijous durant més d’una hora per una avaria en la xarxa. Són les estacions de Santa Eulàlia i Mercat Nou. Mentre ha durat la incidència, la línia vermella només ha funcionat entre Hospital de Bellvitge i la Torrassa i entre Plaça de Sants i Fondo.

L’avaria s’ha produït en les agulles que hi ha a l’estació de metro Santa Eulàlia. En algunes estacions hi ha aquests elements, que són els que marquen el canvi de via. En aquest punt en concret, les agulles també donen accés a uns tallers on es reparen trens, des d’on entren i surten combois en els casos que comencin o finalitzin períodes d’hora punta i se’n necessitin més o menys en circulació.

Sempre que hi ha una fallada en una agulla, el servei s’ha d’aturar per fer les comprovacions pertinents fins que se soluciona la incidència. Segons TMB, l’agulla avariada ha deixat de proporcionar informació, de manera que no hi havia la garantia que tot estigués correcte. És per això, que fins que no s’ha resolt, no s’ha reprès la circulació en el tram afectat.