Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) està participant en un projecte d’economia circular que li permetrà posar en circulació un autobús impulsat per biometà, un combustible obtingut a partir de llots depurats i provinents de les aigües residuals. El biometà emprat sorgirà de la planta de producció inaugurada aquest dimarts a l’Ecofactoria del Baix Llobregat, i que sota la tutela del consorci del projecte europeu LIFE NIMBUS pretén impulsar un transport més sostenible. Es preveu que aquest combustible redueixi en més d’un 85 % la petjada de carboni gràcies al caràcter renovable d’aquest, neutre en emissions.

Planta de producció de biometà

Un projecte estratègic per a TMB

El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, ha destacat que “és un projecte sostenible d’economia circular i amb el qual des de TMB estem totalment compromesos” i ha assenyalat que “és un projecte estratègic per a TMB i esperem que tingui continuïtat per poder utilitzar biometà de forma massiva”. De la seva banda,  el director general d’Aigües de Barcelona, Rubén Ruiz, ha destacat que “els projectes de valorització de residus per promoure la mobilitat sostenible de les ciutats són un exemple clar de la nostra aposta per un model respectuós amb el medi ambient, basat en l’economia circular i el desenvolupament sostenible“.

En el marc del projecte s’ha contemplat únicament la posada en funcionament d‘un autobús impulsat per aquest combustible, però segons els resultats obtinguts, les operacions es podrien escalar a major volum.