Aquest dissabte, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, s’ha celebrat la tercera edició de l’Ultra Clean Marathon, una cursa en què els corredors corren i a la vegada recullen residus abandonats en espais naturals.

La jornada ha estat tot un èxit, tant en participació —hi han corregut 280 persones i al voltant 300 voluntaris han recollit residus a les platges de Barcelona— com en quantitat de deixalles —calculen que han aconseguit al voltant d’una tona.

A les platges del litoral barceloní s’ha trobat una quarantena de quilos de vidre, 14 de paper, 12,2 de plàstics, 29,5 de tovalloletes, 5,9 de burilles, 24 de llaunes o 20 d’envasos lleugers, entre d’altres. També s’han recollit residus de llarg recorregut com ara trossos d’un sofà, carretons, oralitat o una garrafa amb oli pel cotxe.

Construeixen l’escultura d’un peix amb els residus

Amb els residus recollits a 11 punts del litoral barceloní, l’artista Jana Álvarez ha fet una escultura artística al Moll de la Marina, al Port Olímpic, per denunciar la quantitat de plàstic que la gent tira al medi ambient. L’escultura, amb forma de peix, pretén conscienciar la gent que “els plàstics que tirem a la platja se’ls acaben menjant els peixos i acaben retornant a nosaltres quan ens els mengem. És un cicle”.