L’antic camp de futbol de la Font del Gos, a Horta, ja està preparat per a l’arribada del ramat de més de 200 cabres i ovelles que han de pasturar per Collserola com a mesura preventiva antiincendis. El ramat prové del massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac i constarà de 290 caps de bestiar entre cabres, ovelles i xais, segons informen a betevé fonts properes al dispositiu.

L’arribada es farà en camions i tràilers i s’ha hagut d’ajornar una setmana a causa del mal temps d’aquests dies, que ha fet que les vies d’accés siguin impracticables per a aquest tipus de vehicles.

Tancat electrificat a Horta per acollir el ramat

Un tancat i senyalització

El terreny ja està condicionat per a aquesta mudança tan singular. S’hi ha aixecat un tancat electrificat per als animals. Les menjadores encara s’han d’acabar de col·locar, i als carrers i a l’entorn ja hi ha la senyalització que indica que serà una zona de pastura controlada.

Senyalització que indica que és una zona de pastura controlada
Menjadores per al bestiar

Aquesta iniciativa és una prova pilot de l’Ajuntament de Barcelona que té el suport del Consorci del Parc de Collserola. Durarà tres mesos, fins al juny, perquè el ramat faci una tasca de pastura preventiva, menjant el sotabosc com a mesura antiincendis. Cal recordar que els districtes de Nou Barris i Horta-Guinardó registren més de la meitat dels incendis que es produeixen cada any a Collserola.