Aquest cap de setmana serà una mica més llarg, de tres dies. Dilluns, 5 de juny, se celebra la segona Pasqua, i és un dia festiu a Barcelona. Com es presenta la situació meteorològica per al cap de setmana de la segona Pasqua 2023 a Catalunya i a Barcelona? Plourà o farà sol?

El temps continuarà amb la dinàmica de les darreres setmanes. Serà molt variable i canviant, amb una mica de tot.

Tempestes de tarda a l’interior

En general els matins seran tranquils, tant el de dissabte, com els de diumenge i dilluns. Malgrat alguns intervals de núvols i fins i tot algun banc de boira en fondalades interiors, hi haurà moltes estones de sol.

Pels volts dels migdies, però, la situació canviarà del tot. Arrencarà el creixement de nuvolades del prelitoral cap a l’interior i els núvols es faran prou gruixuts per deixar pluja.

Tarda rere tarda es repetiran els xàfecs localment intensos, però de distribució irregular. Sovint aniran acompanyats de tempesta i, localment, de calamarsa. Segons adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya amb un avís per a dissabte per intensitat de pluja, es podrien acumular registres de més de 20 l/m² en mitja hora.

Ben poques opcions de pluja a la costa

Mentre que a l’interior durant les tardes caldrà tenir el paraigua a la vora i estar pendents del cel i el radar, a la costa no caldrà patir per la pluja. Tot indica que a la immensa major part del litoral les nuvolades més importants i els ruixats passaran de llarg.

Tal com ha anat succeint, des de la façana costanera mirant cap a terra endins es veuran grans núvols de tempesta, però la costa quedarà lliure de precipitació. Val a dir, però, que de manera puntual podria arribar alguna gotellada, però sembla que serien fets locals i no pas la tònica general.

De vent en farà poc. Això garantirà que la mar es mantingui prou encalmada, amb onades que no assoliran el mig metre d’alçària. Ara bé, cal recordar que la temperatura de l’aigua ronda els 20 graus.

Font: model IFS/ECMWF

Dilluns, el dia amb menys xàfecs

De tots els dies, dilluns serà el més “plàcid” de tots. Les cometes és perquè de pluja a la tarda n’hi haurà. Malgrat això, els xàfecs aquests seran més dispersos i menys intensos que no pas dissabte i diumenge.

Començaran a la serralada prelitoral, als Pirineus i al Prepirineu i s’escamparan per l’interior, mentre que passaran de llarg de la costa.

Temperatura normal per l’època, sense extrems

La temperatura no variarà gaire respecte als registres de les últimes jornades. Això vol dir que per notar fresca de bon matí caldrà moure’s cap a l’interior del país, sobretot al sector pirinenc. A la costa, en farà ben poca.

De dia, sovintejaran els valors de 22 a 26 graus a la costa. La calor serà més marcada del prelitoral cap endins, on en alguns racons s’arribarà als 27 a 29 graus.

Seran, doncs, registres del tot habituals per a principis de juny, sense calor desbocada ni fresca fora d’època.