La MPGM preveu la transformació de 27,5 hectàrees, i la proposta té quatre grans línies d’actuació: la remodelació íntegra del Camp Nou, la construcció d’un Nou Palau Blaugrana, la construcció també d’oficines del Club i, finalment, la implantació dels nous usos urbans per a la millora de l’entorn. Segons el club, l’estadi preservarà l’essència del projecte original del 1957 i se n’aprofitarà l’estructura. Serà, però, un espai obert: sense tanques perimetrals ni barreres arquitectòniques. D’altra banda, es preveu que estigui cobert per als aproximadament 105.000 espectadors.

El Palau Blaugrana s’aixecarà en l’actual ubicació del Miniestadi, que es trasllada a Sant Joan Despí, juntament amb una nova pista coberta, una pista de gel i el campus de l’FCBEscola. Es pretén crear un poliesportiu conjunt i, a més, sumar-hi els edificis per a les oficines del club i hotels. A aquestes tres primeres línies d’actuació cal afegir-hi la transformació dels entorns del camp, amb 14.000 m2 de sol públic, 18.700 m2 de noves zones verdes i un gran espai privat però obert a la ciutadania de més de 40.000 m2 (equivalent a 2,5 vegades l’amplada de la Rambla). Aquest últim espai, a més, connectarà el barri amb la Universitat de Barcelona.

Per a dur a terme la remodelació dels voltants del Camp Nou, el FC Barcelona fa una inversió total de 28 milions d’euros i 52 milions més en el soterrament de l’aparcament amb l’objectiu de crear un campus més segur (se separà l’espai dels vianants i el dels vehicles). De fet, el projecte inclou noves maneres de gestionar l’accés del vehicle públic i privat, tot i que no preveu mesures especials en mobilitat per als dies de partit. Això és precisament el que han criticat l’Ajuntament de Barcelona i els veïns. El consistori, però, celebra el caràcter sostenible i integrador de la proposta.