L’Ajuntament creu que la proposta urbanística del Barça és “un bon inici”

Janet Sanz valora com a positiu i integrador el projecte del FC Barcelona però exigeix que se’n millorin temes com la mobilitat

L'increment de l'espai públic i les zones verdes a l'entorn del Camp Nou és un dels aspectes que el consistori ha destacat amb optimisme de la proposta del Barça, que també ha qualificat com a integradora. Per contra, la tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha demanat que cal incloure-hi "sí o sí" canvis com la millora de la mobilitat els dies de partit i que la inversió en sòl hoteler compleixi el PEUAT.

Segons Janet Sanz, la proposta que ha plantejat el club blaugrana reordena l’espai “en la direcció de guanyar qualitat urbana”. La lectura que ha fet l’Ajuntament del projecte és optimista perquè “trenca la barrera urbana que suposen actualment les instal·lacions del Barça”. Segons ha explicat Sanz, el sòl públic s’incrementa en més de 10.000 metres quadrats i les zones verdes, en més de 20.000 metres quadrats.

Aspectes que cal millorar: la mobilitat

Tot i considerar la proposta "un bon inici", Sanz ha explicat que hi ha temes pendents. Pel consistori, sobretot cal abordar la mobilitat en dies de partit i resoldre l'accés i la sortida dels veïns a la zona, per exemple, amb una targeta que els pugui identificar. També alerten que l'aparcament d'autocars s'ha de replantejar perquè les places d'estacionament es pensin al subsòl i no en superfície.

L'Ajuntament també s'ha mostrat preocupat pel sòl dedicat a usos hotelers que preveu el projecte. Sanz ha recordat que haurà de complir el PEUAT, el pla d'allotjaments turístics. "També han de quedar molt clars els aspectes comercials perquè ens preocupa l'impacte en el comerç de proximitat de les Corts", ha afegit.