L’any 2017 se celebren els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i la ciutat ha organitzat una trentena d’actes per commemorar-ho. L’objectiu del consistori és que el teixit esportiu de la ciutat impregni amb el record olímpic tant les seves activitats habituals com les creades per a l’ocasió. L’alcaldessa, Ada Colau, ha qualificat el programa com una “suma d’iniciatives de les entitats, associacions, clubs esportius i dels mateixos treballadors de l’Ajuntament” amb l’objectiu que estiguin “obertes a tothom”. Una de les activitats més destacades serà la presència dels sis atletes medallistes de la marató del Jocs Olímpics del 1992 a la línia de sortida de la propera edició de la Zurich Marató de Barcelona del 2017, alguns dels quals s’han proposat recórrer de nou els 42 quilòmetres de la prova 25 anys després.

La commemoració dels Jocs Olímpics de Barcelona també es farà amb un conjunt de conferències en record d’aspectes com la preparació dels jocs, el paper de les dones, dels voluntaris o dels paralímpics, però també en clau de futur, amb una conferència titulada “El paper de les ciutats del segle XXI”. El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha destacat que el consistori vol “posar sobre la taula el debat sobre com han de ser els grans esdeveniments esportius del futur, i si les ciutats s’han de posar al servei dels grans esdeveniments o si ha de ser a la inversa“. Els 22 equipaments esportius de la ciutat que van ser seus olímpiques i paralímpiques també se senyalitzaran amb informació específica per recordar les proves que s’hi van viure aquell any.

Logotip recuperat

El actes del 25è aniversari dels jocs de Barcelona 92 tindran com a fil conductor el logotip d’aleshores -representat amb dos traços estilitzats i un punt- que representava un esportista en moviment, al qual s’afegirà una menció específica de l’aniversari. El mateix es farà també amb el logotip dels jocs paralímpics.

Tota la informació sobre el programa d’actes previst es podrà consultar al web barcelona.cat/25anysolimpica.