seguiment tempestes 29 i 30 juny 2023

L’episodi de xàfecs i tronades de dijous i divendres encara no ha dit l’última paraula. Entre la nit i la matinada de dissabte es preveu la formació de xàfecs i alguna tempesta localment intensa en algun tram de la costa, entre el sud de la Costa Brava i el nord de la Costa Daurada. La pluja forta podria afectar també Barcelona.

Es tractarà d’una situació típica de rebuf, de difícil predicció, però en la qual a vegades es poden produir veritables aiguats.

Avisos de perill per intensitat de precipitació

Davant d’aquest pronòstic, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de perill alt per intensitat de precipitació (perill màxim de 4/6) davant la possibilitat que caiguin més de 20 litres en 30 minuts. Localment podrien superar el topall de 40 litres en mitja hora com podria ser el cas del Barcelonès.

En aquest sentit Protecció Civil manté l’alerta del pla Inuncat. També recorda que cal fer atenció a les zones properes a rius, rieres i torrents de tot el territori que puguin patir inundacions a causa de les pluges intenses. Convé no apropar-s’hi ni creuar-los en cas de pluja abundant o inundació. L’ACA també ha informat que farà un seguiment de l’episodi de pluges per la possibilitat de crescudes sobtades de les lleres.