En Goa de cinc anys i el seu pare, el Pol Jankovec, van engegar fa uns mesos un projecte per enverdir el carrer de l’Encarnació de la Vila de Gràcia amb l’objectiu de plantar 1.000 llavors a 15 arbres de la via. El que era una idea d’un infant de 5 anys, s’ha anat fent gran amb tallers i escocells verds.

Ara, amb la donació de plantes dels Catifaires i la Fadrinalla de Gràcia, els escocells de l’Encarnació tenen més color que mai. Es tracta de les flors que es van utilitzar durant la festivitat de Corpus per guarnir L’ou com balla de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Gràcia, a la plaça de la Virreina i al Claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia. En total, s’han donat una cinquantena de plantes que han arrelat al carrer de l’Encarnació, al de l’Escorial i a la plaça d’en Joanic.

Desenes de plantes donades pels Catifaires de Gràcia

Els Catifaires de Gràcia expliquen que han volgut que les desenes de plantes que es van utilitzar a la festivitat de Corpus es poguessin reciclar per ajudar a enverdir el barri. Per això, han donat les flors a la iniciativa dels escocells de l’Encarnació, però també n’han donat a veïns. De fet, diuen que totes les plantes, també van arribar d’una donació d’un majorista per poder decorar L’ou com balla de la plaça de la Virreina, així el cicle continua i les flors continuen al barri.

Plantes donades pels Catifaires de Gràcia

La Fadrinalla de Gràcia ha impulsat “Apadrina una planta!”

Des de la Fadrinalla de Gràcia es va fer una crida per donar una nova vida a les plantes utilitzades durant L’ou com balla, en aquest cas el que es va celebrar al Claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia. Les plantes que van guarnir aquesta activitat s’inspiraven, segons els organitzadors, en les flors que, explicava Gaudí, es trobaven a les rodalies de Gràcia i que l’arquitecte va adoptar en el disseny de les ceràmiques de la Casa Vicens. Després d’acompanyar L’ou com balla i amb la fórmula “Apadrina una planta”, s’han ofert per als balcons i espais verds del barri com els escocells impulsats pel Goa el seu pare al carrer de l’Encarnació.

Una cinquantena de plantes per seguir enverdint la Vila

Aquestes iniciatives, expliquen, ajuden a teixir barri i a enverdir la Vila amb la col·laboració de tots. El projecte del carrer de l’Encarnació continua amb més color que mai després de reciclar una cinquantena de les plantes que van formar part del guarniment de la festivitat de Corpus gracienca.