A Gràcia fa prop de dos mesos que Goa i Pol Jankovec, un nen de cinc anys i el seu pare, van posar en marxa una iniciativa per enjardinar una quinzena d’escocells del carrer de l’Encarnació.

La idea, que va sorgir d’en Goa, és plantar 1.000 llavors entre el Jardí del Silenci i el de l’Alzina, els dos espais verds que hi ha a tocar de la seva escola, Teixidores de Gràcia.

Famílies, veïns i comerços se sumen a la iniciativa

El projecte ha tingut molt bona acceptació entre el veïnat, els comerços del carrer i les famílies de l’Escola Teixidores de Gràcia. L’escocell que hi ha davant del centre educatiu és el primer que van enjardinar. També han fet tallers amb els infants per plantar llavors i trasplantar plantes que van regalar pels balcons i finestres dels veïns.

escocells carrer encarnacio
Goa i Pol Jankovec enjardinant un escocell del carrer de l’Encarnació

“Tothom s’apropa i ens pregunta què fem i s’animen a col·laborar-hi amb terra, plantes, llavors o regant els escocells”, explica en Pol. També hi ha qui els demana que plantin arbres davant de casa seva i llavors els explica que tothom pot apadrinar escocells, gràcies a una iniciativa de l’Ajuntament. “Tots hem de ser partícips de la cura dels carrers”.

El projecte busca repercussió a les xarxes

Amb el nom Volem verd, la iniciativa s’ha portat a les xarxes per fer-ne difusió i que hi hagi com més mans millor per fer més verd el barri. Ara han estat seleccionats a Les 48 Hores d’Agricultura Urbana, de Mans al verd. Com a resultat, ja han acabat d’enverdir el primer tram del carrer, on hi ha quatre escocells.