2n premi de tempestes i temps advers. Autor: Enric Navarrete

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, l’Inuncat. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) és que puguin produir-se pluges intenses aquest divendres al matí, especialment a les Terres de l’Ebre, i que es desplacin llavors cap al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, fins a acabar afectant al vespre sobretot les comarques de Barcelona i Girona.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquestes precipitacions poden arribar a superar els 40 l/m² en 30 minuts a les comarques de les Terres de l’Ebre a primera hora i ja al migdia i a la tarda a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona.

Xàfecs acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent

En aquestes mateixes comarques del litoral i prelitoral també hi ha la probabilitat de superar-se el llindar d’acumulació de pluja de 100 l/m² en 24 hores. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent.

Protecció Civil demana molta prudència en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat per aquestes comarques aquest divendres, coincidint amb l’entrada al cap de setmana. A més, es recorda especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.