La previsió del temps del cap de setmana ve marcada per un canvi clar de temps entre dissabte i diumenge. La primera part del cap de setmana serà tranquil·la. El diumenge, rúfol i amb alguns xàfecs ja de bon matí

Dissabte: suavitat i dia aprofitable al ras

Dissabte ha d’estar marcat per alguns núvols baixos al litoral, especialment el tarragoní. Durant la tarda es faran més generals, per bé que deixaran poca pluja encara. Les clarianes doncs seran les protagonistes en general.

A la tarda es formaran més nuvolades a la cara sud pirinenca, especialment la de Lleida.

Quan es faci fosc, començaran a caure els primers xàfecs. Sobretot al voltant de la mitjanit afectaran la costa i el Pirineu més occidental.

El vent de migjorn i garbí s’enfortirà passat el migdia, i bufarà més insistent a la costa Brava i les cotes altes pirinenques.

La temperatura es mantindrà estable o lleugerament més alta que divendres, amb ambient molt confortable arreu. A les comarques gironines ens aproparem als 30 graus de màxima.

Diumenge: canvi sobtat de temps

De cara a diumenge el temps serà més regirat, rúfol i fresc. Ja de bon matí hauran estat caient ruixats dispersos i irregulars a gran part de la demarcació de Barcelona i Tarragona, sobretot quant més a prop del mar i el prelitoral. Ruixats locals però alguns de forts.

Entrada la tarda s’obriran clarianes transitòries a la regió metropolitana de Barcelona, mentre que al Pirineu s’animarà a ploure. Ho farà de forma extensa i més intensa a Lleida i sobretot entrat el vespre.

També a darreres hores de diumenge es produiran tempestes més intenses a l’Empordà i a les comarques de Ponent. La nit de diumenge a dilluns novament la pluja es farà la protagonista a gran part de les comarques barcelonines

Descens de la temperatura degut a la major presència de núvols. A darrera hora serà acusat als Pirineus, zona en la que la matinada de dilluns hi nevarà. Acabarà caient la cota fins els 1700 o 1800 metres

Vent fort de migjorn i garbí al llarg del dia, sobretot als cims dels Pirineus, a la costa Brava i en cotes altes de l’interior. La mar estarà força remenada passat el migdia, precaució.