La previsió del temps ve marcada per la ventada que aquest divendres afectarà Barcelona i el conjunt de l’entorn metropolità. Tot i les moltes estones de sol, al migdia farà menys bonança que dijous i, durant les hores nocturnes, l’ambient fresc guanyarà protagonisme.

  • 6 h: fresca matinal.
  • 9 h: el vent guanyarà empenta.
  • 12 h: algunes bandes de núvols.
  • 15 h: bona visibilitat.
  • 18 h: ratxes fortes.
  • 21 h: temperatura a la baixa.

Cops de vent que poden superar els 70 km/h

Jornada assolellada i amb bona visibilitat, tot i el pas d’alguns intervals de núvols a estones.

El vent de ponent i de mestral marcarà la situació meteorològica d’aquest divendres. Bufarà a batzegades, amb ràfegues que s’acostaran als 70 km/h, sobretot al sud de la regió metropolitana i a zones elevades. Hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya de grau 3 sobre 6 en el cas del Barcelonès.

A primera hora del matí ja es notarà la refrescada, amb registres de 10 a 15 graus al conjunt de l’àmbit metropolità. Al migdia, tot i el sol, costarà arribar als 20 o 21 graus. Res a veure amb la calor de la setmana passada.

Matinades fresques o fredes

La ventada no minvarà fins dissabte al matí. A partir de llavors deixarà de bufar el mestral.

Els pròxims dies s’anirà imposant l’anticicló i això farà que el temps sigui tranquil. Farà sol, amb el pas d’algunes bandes de núvols prims a estones.

La temperatura nocturna baixarà encara més i tocarà fons diumenge a primera hora. Al prelitoral hi haurà registres per sota dels 10 ºC. En canvi, de dia no es notarà tant la refrescada.