La previsió del temps per a dissabte dibuixa una situació força variable. Ja al matí hi haurà intervals de núvols que, a la tarda, aniran clarament en augment. Les nuvolades seran prou gruixudes per deixar xàfecs i alguna tamborinada al prelitoral que s’atansaran cap al litoral. Temperatura en descens.

  • 9 h: moltes estones de sol
  • 12 h: creixement de nuvolades
  • 15 h: menys calor
  • 18 h: no es descarta alguna gota
  • 21 h: cel ennuvolat

Estones de sol al matí i tronades a la tarda

Al matí hi haurà moltes estones de sol, si bé els núvols podrien deixar alguna gotellada pels volts del migdia a l’interior. Ara bé, a partir de llavors les nuvolades creixeran amb energia a zones de muntanya del prelitoral i descarregaran xàfecs, que seran més probables al sector nord de l’àrea metropolitana.

Amb el pas de les hores, els ruixats s’aniran desplaçant cap al sud-est i podrien arribar les escorrialles a trams de la costa, sobretot al Maresme. Al final del dia, es mantindrà la nuvolositat abundant.

Els xàfecs seran localment intensos. Sovint aniran acompanyats de tempesta i, localment, de calamarsa o pedra. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya té vigent un avís per acumulacions que poden superar els 20 l/m2 en mitja hora al Vallès Oriental.

De bon matí l’ambient serà poc fresc. Per la seva banda, la temperatura màxima no es podrà enfilar tant com divendres. En general es mourà entre els 21 i els 23 ºC.

Temps canviant per dies

Diumenge es mantindrà el cel mig ennuvolat a estones. De matinada no es descarten quatre gotes a punts de la costa central, però serà de nou a la tarda quan es podrien presentar alguns ruixats al voltant del Montseny. Seran menys extensos i menys intensos que els de dissabte, i no arribaran al litoral.

Dilluns la nuvolositat augmentarà, i durant la primera meitat de dimarts hi ha força números que hi hagi una tongada de pluja. Amb tot, la temperatura anirà baixant i l’ambient serà més fresc a mitjans de la setmana vinent.