La pluja que dimecres va descarregar a Barcelona amb forta intensitat al migdia i que va deixar registres abundants en alguns barris va permetre que algunes de les estacions sísmiques de la ciutat detectessin l’aiguat.
Fins a 30 litres en poca estona a les Corts
La pluja va caure molt mal repartida a Barcelona, per bé que als barris on més va ploure es van acumular quantitats certament importants, que tocaven els 30 litres a les Corts o fregaven els 20 litres a altres indrets.
Per contra, la pluja va passar de llarg del costat Besòs i alguns barris de muntanya, on amb prou feines va arribar a ploure una mica.
És habitual que es detectin els aiguats
El sismòleg del Geociències Barcelona (GEO3BCN-CSIC) Jordi Díaz Cusí ha il·lustrat en una piulada a Twitter com la pluja intensa d’aquest dimecres va deixar marca en els sismòmetres de la ciutat.
En moments de màxima intensitat, la pluja va descarregar més de 200 mm/h, tal com ens ha facilitat Isabel Grinyó, des de les Corts.
Díaz Cusí ens explica que és un fet habitual que en situacions d’aiguat amb intensitats fortes els sismòmetres detectin aquestes petites pulsacions, del tot imperceptibles per a la població.
A les dues imatges que aporta Díaz Cusí a la seva pilada es pot veure com tant la pluja de les 13.20 h com la de les 15.30 h van deixar marca a l’estació sísmica que el Geociències Barcelona té a la Zona Universitària, just davant del Palau de Pedralbes.
Curiosament, el rastre de la pluja és major a la ploguda de les 15.30 h que a l’anterior, tot i que les dades d’intensitat màxima facilitades per l’observadora de les Corts indiquen que, en el seu cas, l’aiguat més intens va ser el primer.
Potser la petita distància entre el sismòmetre i l’estació meteorològica de les Corts va marcar aquesta diferència en un xàfec en què l'”alegria” anava per barris.
Díaz Cusí insisteix, però, que aquests petits moviments detectats a les estacions sísmiques són un fet que no passa de ser anecdòtic i que és del tot imperceptible.