Una plantació de 66 arbres autòctons al Parc de Collserola ha tancat els actes de la Setmana d’Arquitectura organitzats pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) durant aquests 11 dies.

L’activitat l’han dirigida alumnes d’arquitectura sota la coordinació dels voluntaris de Plant-for-the-Planet. També hi han participat infants i joves que han format part del projecte Arquitectura a les aules, juntament amb les seves famílies i docents. Durant la setmana s’han s’han impartit fins a 150 tallers als centres públics de primària i secundària de Barcelona amb l’objectiu d’apropar aquesta disciplina als infants i fer-los partícips del disseny de la seva ciutat.

La presidenta de la demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Sandra Bestraten, ha valorat molt positivament aquest projecte perquè, assegura, “hem arribat a 4.000 nens de la ciutat”. Les escoles que hi han participat han apadrinat un arbre i han estat els encarregats de cavar, plantar i regar.

La plantada ha tingut lloc als voltants de l‘Hospital Sant Joan de Déu, una localització escollida amb la intenció de mostrar com l’arquitectura i els espais verds ajuden a donar vida a un entorn difícil, com pot ser un hospital. Bestraten ha explicat que han triat aquest emplaçament “molt vinculat a la infància” per transformar un trosset de la ciutat a més de contribuir amb la lluita contra el canvi climàtic.

També s’han organitzat tallers relacionats amb l’arquitectura com la construcció d’estructures amb tubs de cartró o de bancs de terra convertits en miradors; o de més simples com pintura amb aquarel·les.

Plant-for-the-Planet va nàixer com una proposta escolar i ara s’ha convertit en un moviment global que té com a objectiu principal plantar arbres a tot el món i combatre el canvi climàtic. És una iniciativa fundada per Felix Finkbeiner, ecologista alemany, quan només tenia nou anys. Actualment hi ha més de 100.000 infants de tot el món actius en aquest projecte.

Aquesta ha estat una de les diverses activitats de l’agenda de la Setmana d’Arquitectura, en què Barcelona s’ha convertit en l’epicentre d’activitats relacionades amb el territori, el paisatge i el disseny. En aquesta edició, que ha coincidit amb el centenari de la fundació de l’escola de disseny i arquitectura Bauhaus, s’ha volgut destacar els moviments arquitectònics del començament del segle XX.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a