Els veïns de Sant Andreu han alertat d’una plaga de galeruques, un insecte que des de fa un parell de setmanes afecta els oms del barri. Diuen que són molestes, sobretot a les nits, perquè busquen la llum. Una de les veïnes afectades, la Mar López, explica que “els últims quatre dies n’hi ha hagut moltes, i ens han entrat a casa”, un fet que l’obliga a “tancar portes i finestres i no sortir a la terrassa”.

La Mar afirma que, quan va posar-se en contacte amb l’Ajuntament, li van dir que “en no tractar-se d’una plaga que afecti la salut de les persones, no es farà cap tractament“. En aquest sentit, el consistori descarta els tractaments químics, però diu que buscarà una alternativa per fer més resistents els arbres a aquest tipus de plagues.

La galeruca és un coleòpter que afecta l’om, una espècie de fulla caduca -la perd a la tardor i la recupera a la primavera- que en aquesta època de l’any hauria de ser ben verda i frondosa. No és el cas de bona part dels oms que hi ha, sobretot a solars -tant públics com privats- entre la zona nord-est de Sant Andreu i el Bon Pastor.

Les queixes dels veïns de Sant Andreu no són les úniques que s’han fet aquest estiu per la presència d’insectes als arbres que arriben a l’interior dels domicilis. També a Sant Martí el tigre del plàtan ha causat molèsties.