Després de l’activació del Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals en fase d’alerta, el Consorci del Parc de Collserola no descarta del tot que es pugui tancar en algun moment l’accés als ciutadans. Si bé els responsables són conscients que el tancament és molt complicat perquè implica la coordinació de diferents administracions, es podria produir, si la situació d’estrès hídric de la vegetació del parc no millora.

Més ulls a Collserola per la falta d’efectius

Centre de control d’incendis del Consorci del Parc Natural de Collserola

Segons Joan Vilamú, cap del servei de Medi Natural i Territori del Parc de Collserola, si bé ara mateix les condicions meteorològiques no són tan adverses, els diferents focs que s’han declarat arreu del territori han provocat que Collserola disposi de menys efectius de Bombers. D’aquí ve la necessitat d’activar la fase d’alerta per redoblar els esforços en les tasques de vigilància. A banda dels equips de Bombers de les casernes de Vallvidrera, Sant Andreu i la Vall d’Hebron des del Consorci del Parc, mitjançant les seves 13 torres de guaita també afegeixen més ulls a un possible incendi a Collserola.

Collserola podria tancar si la situació no millora

Vilamú admet que ara mateix el tancament del Parc de Collserola és força complicat. En altres com el de Montserrat o el de les Cadiretes és més fàcil controlar-hi l’accés però Collserola, que travessa diferents municipis i que té barris residencials que formen part de la muntanya, suposa tot un repte organitzatiu.

Malgrat tot, Vilamú avisa que si la situació meteorològica no millora i segueixen els episodis de temperatura alta i la falta de pluja, el tancament podria estar sobre la taula. Ara mateix, segons els responsables, seria convenient que la ciutadania evités accedir al parc i també i fer-hi activitats.