Bombers de Barcelona
Foto: Isaac Planella

L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquesta nit el Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals en fase d’alerta després que la Generalitat de Catalunya activés el Pla especial d’emergències per incendi forestal de Catalunya (Infocat) en fase d’emergència, per l’evolució del risc i la simultaneïtat de dos grans incendis a Catalunya, com el de la Conca de Barberà i l’Anoia, que fins ara han cremat més de 1.100 hectàrees.

Els set parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta per la possibilitat que hi pugui haver un incendi en massa forestal. A més, s’han augmentat el recursos destinats al Parc de Collserola amb equips desplegats per les gairebé 1.800 hectàrees de superfície que té el parc. En aquest sentit, es demana màxima precaució i recorden que des del 15 de març està prohibit fer treballs forestals ni cap actuació que pugui crear guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.

Divendres ja es va activar

És la segona vegada en tres dies que es torna a activar aquesta alerta. Divendres es va activar al matí, ja que era el dia amb més risc de foc forestal a la ciutat des de l’inici d’any i també al conjunt de Catalunya. El mateix divendres a la nit, però, ja es va desactivar.