Gaseles Dorca Zoo Barcelona

El Zoo de Barcelona ha ampliat la família amb el naixement de quatre gaseles dorcas, una espècie natural del Sàhara Occidental, que va estar a punt d’extingir-se per les caceres indiscriminades. Una situació que s’ha revertit gràcies als programes de conservació en què el Zoo participa molt activament. Actualment, les gaseles dorcas es consideren una espècie en situació de vulnerabilitat.

“Un èxit dels programes de conservació”

El naixement de quatre gaseles dorcas —tres mascles i una femella— suposa “un èxit dels programes de conservació d’aquesta espècie i de l’esforç que fan el Zoo i altres institucions científiques per protegir i recuperar la biodiversitat en una zona molt amenaçada per la pressió humana i els efectes del canvi climàtic”, assegura Sito Alarcon, director del Zoo de Barcelona.

El Zoo, un aliat en la reintroducció de la gasela dorcas

La gasela dorcas ha estat una espècie molt perseguida pels poblats nòmades del Sàhara Occidental, que s’alimentaven de la seva carn. Per evitar-ne l’extinció, el 1971 es va posar en marxa el Parc de Rescat de Fauna Sahariana a Almeria. Gràcies a aquest centre i el suport del Zoo de Barcelona i altres zoològics europeus, els darrers anys s’han reintroduït exemplars de gasela dorca a parcs i reserves del nord d’Àfrica.

A més, el Zoo fa seguiment dels animals alliberats per garantir-ne la supervivència i proporciona assessorament veterinari i pedagògic al Senegal.