Autor: Miguel Ángel Ciudad

La previsió del temps per a aquest dissabte, 20 d’abril, ve marcada per pocs canvis respecte a divendres. Seguirem sota el domini del sol, sobretot fins al migdia. Matí menys fresc i plàcid, en espera que a la tarda, l’arribada de núvols prims deixin el cel més enterbolit. Amb tot plegat, migdia primaveral amb màximes de 19 a 20 ºC. No esperem precipitacions enlloc de Barcelona ni a la resta de l’entorn metropolità.

  • 6 h: matinada menys fresca
  • 9 h: cel serè i assolellat
  • 12 h: es manté el sol
  • 15 h: migdia suau amb més núvols prims al cel
  • 18 h: tarda una mica més emblanquinada i possibles núvols baixos costaners
  • 21 h: vespre fresc i mig ennuvolat

De fet, seguirem amb l’aixeta tancada de la pluja ben bé fins a la nit de diumenge a dilluns, quan repuntarà la variabilitat, el temps insegur i, per tant, engegaran motors els ruixats per la vigília de la diada del Sant Jordi 2024.

Matí esplèndid i menys fresc

La previsió del temps per a aquest dissabte segueix marcant l’absència de núvols, a tot estirar, algun de prim que es passejarà sense massa esma. Matí, per tant, pràcticament assolellat amb unes temperatures mínimes que tendiran a pujar, després de la patacada de divendres.

Cada vegada veurem més núvols al cel

A partir del migdia veurem més núvols prims al cel, així com també serà molt probable, però sobretot cap al tard, la formació d’algunes boirines o núvols baixos costaners del Maresme en avall. Tarda més enterbolida.

Temperatures màximes amb pocs canvis, que deixaran un ambient dolç i primaveral.

A la resta de Catalunya, també esperem un matí esplèndid, menys fresc o fred, però cap als volts de quarts d’una del migdia, el cel anirà quedant pràcticament ennuvolat a les Terres de l’Ebre i punts del Camp de Tarragona.

Tarda més enteranyinada en general, amb possibles núvols baixos costaners tant al litoral central com sud.

Algunes nuvolades entre el Ripollès, el Berguedà i Osona, amb algun ruixat esporàdic entre Gósol, Saldes, així com als volts de Castellar de n’Hug. Tot això, fruit d’una convergència de vents en superfície, puntualment forts en àrees del Pirineu Oriental, que farà créixer alguns cúmuls en aquest sector del país.