La forta tempesta d’aquest diumenge a la tarda ha deixat desenes d’imatges relacionades amb la precipitació. Fotografies o vídeos que els usuaris han publicat a les xarxes socials.

En l’inici de la tempesta, des de la ciutat, alguns usuaris han captat el moment en què els núvols ennegrits començaven a cobrir el cel, en aquest cas, des de Montbau.

O, en aquest altre, des del capdamunt d’un dels turons del nord de Barcelona.

Cortina de pluja a Sant Andreu

Un cop ha començat la precipitació, els terrats aixoplugats han estat idonis per captar la força amb què ha començat a caure l’aigua, tal com ha fotografiat aquest altre usuari des de Sant Andreu:

Llamps caiguts a Barcelona

I n’hi ha hagut qui, arrecerats al balcó, han captat des del Baró de Viver el moment en què un dels llamps ha caigut sobre la ciutat.

Pedregada a Barcelona

O també la pedra que ha precipitat a quarts de set de la tarda, un cop la tempesta ja s’havia instal·lat al cel barceloní.

Aquestes precipitacions han fet créixer el cabal del Besòs entre les 18 i les 20.30 h, temps en què s’ha multiplicat per 30. A l’estació de mesura que el riu té a Santa Coloma de Gramenet s’han passat de l’1,5 metres cúbics per segon als 29,2 metres cúbics per segon en aquest temps.

La situació ha evidenciat com el cabal de rieres i torrents, afluents d’aquest riu, també han augmentat. Això ha ocasionat problemes a l’extrem sud del Vallès Occidental, com a Montcada i Reixac, on la pluja ha afectat l’estació de trens de Montcada-Bifurcació amb la interrupció, durant una hora, de les línies R3, R4 i R12 de Rodalies.

Fang a la costa

Tanta és l’aigua que ha baixat pel Besòs, com també per les rieres del Maresme que, a primera línia de la costa, s’hi han acumulat sorres i fangs arrossegats des dels cursos fluvials. Ho ha fotografiat aquest usuari des d’un dels trens que han circulat —sense cap interrupció— per la línia R1 de Rodalies.