Així hem seguit l’arribada de la tempesta a Barcelona després d’escombrar part de Catalunya i que deixar pedra grossa i fortes ratxes de vent a diversos municipis del Vallès Oriental i el Maresme, així com Osona. La pluja ha entrat a la ciutat i la part activa ha marxat, si bé continua plovent en alguns punts. De fet, la cortina de tempesta ha estat ben visible des de la nostra càmera de Montjuïc.

El senyal des de la muntanya ens ha deixat unes imatges espectaculars, amb una cortina de pluja que ha avançat per la banda del Besòs i uns llamps que han il·luminat part del cel. La tempesta ha entrat per la banda Besòs de la ciutat de Barcelona, ha afectat els primers indrets del districte de Sant Andreu i Sant Martí. Aquí és on s’ha vist més pedra.

Cau calamarsa a Barcelona

D’acord amb el radar del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), a la banda oest del Barcelonès està caient pedra. De fet, a Badalona la calamarsa ja s’ha deixat veure, tal com han compartit alguns usuaris a Twitter.

19:57
   

Fi del seguiment minut a minut

Fins aquí el seguiment, minut a minut, de la tempesta a Barcelona. La part activa es troba ara al Baix Llobregat. Gràcies per seguir-nos! 

19:46
   

Una mànega marina vista des de Barcelona

19:29
   

Restablerta la circulació de trens

La circulació de trens ha quedat restablerta una hora després de l’aturada de la circulació a Montcada Bifurcació. Protecció Civil ha anunciat la fi de la prealerta del pla Ferrocat.

19:19
   

La forta pluja continua al costat Besòs

El radar de la Generalitat mostra que la banda més activa de la pluja que està caient a Barcelona continua fent-ho a la banda del Besòs, ja sense calamarsa ni pedra.

19:08
   

Avisos als Bombers de la Generalitat

Bombers de la Generalitat ha rebut aquest diumenge 45 avisos des de les 17.30 i durant una hora aproximadament per efectes de la tempesta a comarques de Barcelona; la majoria, per petites inundacions i per caiguda d’arbres i branques. Tots els avisos s’han rebut a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental) i els municipis amb més avisos són Santa Eulàlia de Ronçana (6) i La Garriga (4), informen via Twitter. Els Bombers destaquen que a Figaró-Montmany la calamarsada ha fet parar el trànsit a la C-17 i ha trencat la lluna davantera d’un cotxe; i a Mataró un cotxe ha quedat bloquejat a la riera de la platja de Sant Simó, però ha pogut sortir i la família que anava dins està bé.

19:06
   

Pluja per una estona a Barcelona

Tal com mostra el radar del Servei Meteorològic de Catalunya, la pluja estarà una estona a Barcelona, si bé amb una intensitat molt menor en comparació amb la tempesta que ha creuat part de la ciutat fa tot just uns minuts.

19:01
   

Retards a l’aeroport del Prat

La tempesta a Barcelona i rodalia ha provocat retards en nombrosos vols, segons han informat viatgers que a aquesta hora són a l’aeroport de Barcelona-el Prat.

Foto:

18:51
   

R3 i R4 de Rodalies, tallada

L’R3 i l’R4 de Rodalies de Catalunya estan actualment tallades: circulació interrompuda a l’estació de Montcada Bifurcació, derivat d’incidència a les instal·lacions“, informa la companyia.

18:48
   

Creix el cabal del Riu Besòs

Amb la forta tempesta que ha afectat sobretot la banda Besòs de Barcelona, el cabal del riu d’aquesta zona s’ha multiplicat per set en només 30 minuts.

18:47
   

La part més activa marxa

La part més activa de la tempesta marxa al mar. Ara bé, continua havent-hi tempestes fortes al Vallès Occidental i el Bages.

18:43
   

Així ha estat la pedra a Sant Andreu
calamarsa barcelona
Foto: @papabaca

18:30
   

La calamarsa a Sant Andreu i Diagonal Mar

18:26
   

La pedra ja es deixa veure a Barcelona

18:21
   

Avís per temps violent a Barcelona

Activat l’avís per temps violent a Barcelona. Pot caure pedra superior als 2 cm i les ratxes de vent poden superar els 70 km/h. D’acord amb Protecció Civil, poden haver-hi esclafits i/o tornados. Les comarques en avís fins a les 20 h són:

  • Barcelonès
  • Maresme
  • Vallès Oriental
  • Vallès Occidental
  • Baix Llobregat

18:20
   

Pedra a Badalona i a la C-33

La pedra ja es deixa veure a Badalona i a la C-33 d’entrada a Barcelona. La pluja comença a estendre’s per diversos barris de Barcelona. La tempesta està entrant per la banda del Besòs, deixant forta pluja ja a punts de Sant Andreu i Sant Martí.

18:19
   

Seguiment en directe de la tempesta

Bona tarda! Iniciem un seguiment, minut a minut, de la tempesta que està entrant per Barcelona.