L’Aula Ambiental de la Sagrada Família va iniciar el projecte de plantar escocells a la ciutat per afavorir la presència del verd i sensibilitzar sobre els espais naturals. N’han plantat a Sant Antoni i també a la Dreta de l’Eixample. L’any passat van posar-ne al carrer de Girona, entre Consell de Cent i Diputació, però després de l’estiu, els estralls de la calor i l’incivisme d’alguns van fer impossible seguir-los mantenint i es van retirar. Ara, de nou, amb el suport d’entitats i veïnat, tornen a intentar-ho, però només en els 12 escocells més idonis per fer-ho.

Una plantada d’escocells compartida

Les plantes aromàtiques han protagonitzat la segona plantada d’escocells al carrer de Girona, i hi han participat les escoles Sagrat Cor i Immaculada Concepció.

El projecte és de tot el veïnat, i tant l’associació de veïns com CorEixample s’hi han implicat des del començament. Aquesta vegada els comerciants han comprat les plantes.

La Biblioteca Sofia Barat s’hi implica

La Biblioteca Sofia Barat serà el punt de referència per al manteniment dels escocells. La directora, Míriam Sáez, explica que els veïns hi tindran totes les eines necessàries per al manteniment dels escocells, des de pales fins a terra o plantes noves. El centre ofereix també una col·lecció de llibres amb una temàtica relacionada amb el manteniment de les plantes i tindrà disponible el calendari de reg i altres tasques que s’hi hauran de fer. La voluntat es fer d’aquests escocells un lloc d’aprenentatge i de cohesió social.