La pertorbació que va afectar bona part del país dimecres va deixar poca pluja a la ciutat, entre 2 i 11 l/m2 en funció dels barris. Les quantitats més remarcables les trobem als barris de muntanya.

Pluja registrada el 03/04/19 (l/m2)

La pluja ha marxat de matinada, mar endins, tal com s’observa a la fotografia del meteoròleg de l’Observatori Fabra.

font: Alfons Puertas

Les quantitats de precipitació no han estat gaire importants, si bé feia massa setmanes que no en teníem registres apreciables. Per contra, l’aire fred associat a aquesta pertorbació sí és noticiable: la temperatura mínima d’aquest dijous ha baixat fins als 2 ºC a la part alta i fins als 7 o 8 ºC als barris del centre i sud. No havíem tingut un matí tan fred a la part alta des d’inici de febrer. Als barris propers als Besòs sí que hi ha hagut dies més freds que els d’aquest dijous durant el mes de març, però en aquelles jornades hi va haver inversió tèrmica i la temperatura no va arribar a baixar en cap cas fins als 2 ºC.

Temperatura mínima 04/04/19

A més, la neu ha tornat als Pirineus i aquest matí veiem el Montseny enfarinat des de la nostra càmera a Montjuïc. Amb força més zoom de la càmera també s’aprecia la neu del Puigmal, darrera el turó de la Rovira i les bateries del Carmel.