No hi ha hagut, finalment, tempesta de sorra a Barcelona. Els models meteorològics apuntaven a la possibilitat que el vent de gregal entrés amb força i de forma sobtada a Barcelona a mitja tarda, però finalment ho ha fet amb menys energia del previst. Les ratxes han fregat els 70 km/h arran de mar, un vent que no ha estat suficient per aixecar la sorra, humida a causa de la pluja de dilluns.

La ratxa màxima de vent ha estat de 68 km/h a la Vila Olímpica. Altres ratxes notables de la tarda són els 64 km/h de la zona portuària, 58 al barri de Sants o 53 km/h a Ciutat Vella.

El vent sí que s’ha fet notar més a mar obert, on s’han aixecat onades notables, que han aprofitat alguns practicants de surf de vela i d’estel. De fet, els Bombers de Barcelona han hagut de rescatar dues persones que practicaven pàdel surf a l’altura de l’Hotel W i no podien tornar.

A peu de sorra, els serveis d’informació recomanaven tancar els para-sols, però no s’ha arribat a desallotjar la platja. També s’ha hissat la bandera groga, que indica precaució.

Bandera groga a la platja de la Barceloneta