Feia temps que a Barcelona no es veia una tempesta de sorra com la d’aquest dimarts a la tarda. De fet, el que hem pogut veure és un fenomen poc habitual a la costa catalana. L’aixecament de la sorra ha estat conseqüència del descens brusc d’una massa d’aire fred i un gir en la direcció del vent, que han provocat un efecte similar al d’una tempesta de sorra al litoral i han reduït la visibilitat de forma considerable. Probablement aquest cop de vent sobtat ha estat causat per les tempestes que aquesta tarda han descarregat al Maresme.

Les ratxes de vent han arribat fins als 55 kilòmetres per hora però, probablement, en alguns punts de la costa han estat puntualment més forts. Segons el Centre de Vela, dues embarcacions han estat tombades per aquest cop de vent fred, que, a més, ha fet baixar la temperatura de 26 a 20 graus en tan sols una hora. El fenomen ha escombrat tota la façana marítima, des de la Vila Olímpica fins al Poble-sec. Fins i tot a la via Laietana s’han notat els efectes d’aquesta tempesta de sorra.

Barcelona ha tancat els espigons de forma preventiva a les 19.45 h pel fort vent. Prèviament, a les 19 h, la Guàrdia Urbana ha desallotjat els banyistes que es trobaven a l’espigó del Bogatell, després que el vent hagi fet volar alguns para-sols i hagi aixecat la sorra. Els Bombers de Barcelona han hagut de fer 20 sortides pel mateix motiu. El fort vent també ha obligat a desviar quatre vols amb destinació al Prat.