previsió temps borrasca Isaack febrer 2023

La borrasca Isaack ha estat batejada oficialment aquest dilluns 6, de febrer del 2023 al vespre. És la novena de la temporada que rep nom per part d’algun dels organismes de l’anomenat grup del sud-oest europeu, entre els quals hi ha l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Isaack, una borrasca mediterrània

L’AEMET ha batejat aquest 6 de febrer la borrasca Isaack. Es tracta d’una borrasca mediterrània que comportarà un canvi de temps notable a casa nostra i a la península. En ser una borrasca mediterrània tindrà més incidència a Barcelona i Catalunya que no pas en altres indrets peninsulars.

S’espera que la pluja pugui ser abundant i general, i que pugui anar acompanyada de vent fort i temporal marítim dur. A més a més, la neu pot fer acte de presència en indrets poc habituals.

En aquest sentit, Protecció Civil va activar ahir l’alerta dels plans Procicat (per estat de la mar), Neucat (per la nevada) i també el Ventcat. El pla Inuncat (per acumulació de pluja) està, de moment, en prealerta.

Com afectarà la borrasca Isaack Catalunya i Barcelona?

Ja fa dies que, tot i que no s’havia anomenat encara la borrasca Isaack, s’albirava un canvi important de temps que s’ha començat a fer realitat aquest dilluns.

És, però, aquest dimarts quan la borrasca Isaack ens afectarà de ple, amb un temporal dur de mar que podrà deixar-nos onades de més de 4-5 metres a bona part de la costa catalana així com també pluja important que, en alguns casos, podrà superar àmpliament els 50 litres acumulats, sobretot a partir de mig matí de dimarts i fins ben bé el vespre/nit.

Els indrets on més ha de ploure seran la serralada transversal, el Pirineu oriental i l’extrem sud de Catalunya, especialment el massís del Port.

La neu podrà deixar gruixos important per damunt dels 800 m, tot i que en un primer moment es podrà veure nevar per sota d’aquesta cota.

La situació millorarà, sense fer net, a partir de dimecres.

Juliette, Kamiel i Larisa, les següents

Un cop passi la borrasca Isaack les següents seran Juliette, Kamiel i Larisa.

Les borrasques de gran impacte de la temporada 2022-2023. Font: AEMET

Els mapes no indiquen que això hagi de passar en un futur proper. El nom de les borrasques queda definit a principis de setembre i que es posi nom a una borrasca depèn de l’afectació que pugui tenir sobre un territori determinat.

Tot i que el vent n’és el factor principal a tenir en compte, ja no és pas l’únic element que serveix per posar nom a una borrasca. De fet, Isaack, amb el criteri únic del vent, no hagués estat batejada.