previsió temps dimarts 7 febrer 2023

La previsió del temps per a dimarts anuncia un empitjorament del temporal de mar. El vent revifarà també al migdia i la pluja caurà amb abundància durant la segona meitat del dia.

  • 9 h: cel tapat i vent entre feble i moderat de gregal.
  • 12 h: primers ruixats.
  • 15 h: pluja abundant i vent enèrgic de llevant.
  • 18 h: pluja, vent i temporal dur de mar.
  • 21 h: onades de més de 4,5 metres de mitjana.

Punt àlgid del temporal de mar

Dimarts es llevarà amb força núvols i vent encara entre feble i moderat de gregal. El vent girarà a llevant abans del migdia tot coincidint amb l’arribada de la pluja, la qual s’allargarà fins al vespre.

Les precipitacions més abundants cauran en zones de muntanya del prelitoral, on seran en forma de neu per damunt dels 900 metres aproximadament. A cotes altes del Montseny es podran acumular més de 50 centímetres. També podrà caure més d’un pam de neu cap a Montserrat i Sant Llorenç del Munt, sempre en les cotes més elevades.

El vent bufarà amb energia durant la segona meitat del dia, amb ratxes d’entre 60 i 80 km/h.

Les onades podran superar els 4,5 metres de mitjana entre la tarda i última hora, amb onades màximes que podrien arribar fins als set metres.

Millora lenta de la situació marítima a partir de dimecres

Dimecres encara serà un dia de fort onatge, per bé que a partir del migdia tendirà a anar minvant de forma gradual. Els ruixats disminuiran i donaran pas a cel variable i ambient fred i encara ventós.

El temps tendirà a estabilitzar-se de forma més evident a les acaballes de la setmana, tot coincidint amb l’arribada de l’anticicló.