La Biblioteca Collserola – Josep Miracle ha estat reconeguda per la Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA) com una de les cinc millors biblioteques verdes del món al costat de centres de Singapur -la guanyadora-, Boston, Brussel·les i Cali. Ho ha avançat el diari ‘El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià’ i ho ha confirmat betevé. Se’n destaca la feina feta per promoure la sostenibilitat ambiental. Aquest any és la setena vegada que la Federació atorga aquests reconeixements. En aquesta edició es van presentar un total de 31 biblioteques d’arreu del món amb 31 projectes diferents.

Projecte biblionatura

La Secció de Medi Ambient, Sostenibilitat i Biblioteques d‘IFLA ha tingut en compte el projecte global de l’equipament. La Núria Flò, directora del centre, s’ha mostrat satisfeta amb aquest reconeixement, perquè “és el premi a la tasca i trajectòria de fa molts anys. I per ser la primera vegada que ens hi presentàvem, no està gens malament quedar en cinquena posició”.

La biblioteca de llavors també ha sumat punts a l’hora d’obtenir el reconeixement d’IFLA

Bibliollavors, pionera a Catalunya

La biblioteca va engegar a principis d’any la biblioteca de llavors. Aquest equipament, pioner a Catalunya i a la xarxa pública de biblioteques, se suma a les altres ofertes del centre, com el club de lectura, especialitzat en literatura de natura; el programa de visites escolars i les guies de lectura, que es desprenen dels dos fons literaris especialitzats en natura i sostenibilitat que acull l’equipament, amb l’horticultura com un dels punts forts.

Més que préstec de llavors

La Biblioteca Collserola – Josep Miraclecol·leccions especialitzades en natura, sostenibilitat i excursionisme. El més innovador és el préstec de llavors autòctones per així preservar les varietats de verdures de la zona. Però, a més del préstec, també fan xerrades i conferències per explicar als interessats com poden començar a conrear.

La directora de l’equipament, Núria Flò, va engegar la biblionatura a principis d’any

La directora de l’equipament assegura que “amb aquest servei el que volen és alliberar llavors, que arribin a tothom i que no es perdin aquestes varietats”.