pluja barcelona 16 setembre

Aquest divendres arribarà un notable canvi de temps en forma d’un descens marcat de la temperatura i d’alguns aiguats. D’aquesta manera, ens acomiadarem de l’ambient estiuenc que ens ha acompanyat durant tota la primera quinzena de setembre. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’avís taronja a Barcelona i altres comarques de Catalunya per forta pluja, amb tempestes que localment poden ser intenses. També està activat el pla Inuncat en fase d’alerta per part de Protecció Civil.

Tempesta a Barcelona: així arriba la pluja intensa pel Llobregat | DIRECTE
Mira com plou a través de la nostra finestra al Castell de Montjuïc

Aiguats al nord-est de Catalunya

Els registres de pluja més importants arribaran divendres. De bon matí, hi haurà nuvolades sobre el mar que deixaran alguns ruixats. Podrien fregar alguns trams costaners. Ara bé, serà a partir del migdia quan es començarà a embolicar la troca.

Al llarg de la tarda hi haurà xàfecs intensos i alguns aiguats al nord-est. Sobretot, al sud de les comarques de Girona i al nord de les de Barcelona. Amb el pas de les hores, aquestes precipitacions s’aniran traslladant cap al litoral central. Durant la nit aniran disminuint, però no desapareixeran fins al matí de dissabte.

On i quan ha de ploure amb més intensitat? Les tempestes arribaran a Barcelona?
A les 16 h actualitzem la previsió del temps, en directe, aquí!

Els xàfecs aniran sovint acompanyats d‘aparat elèctric i, localment, de calamarsa.

Avís de grau 4 sobre 6

Davant d’aquesta situació, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja. Es poden acumular més de 20 l/m2 en només mitja hora a les comarques avisades.

En canvi, per a divendres, el nombre de comarques avisades augmenta i ho fa, també, el grau. La vigència de l’avís començarà a les 8 h i s’allargarà fins a les 8 h del dia següent. El Barcelonès i cinc comarques més es troben en avís taronja (grau 4/6). No es descarta que es pugui superar fins i tot el llindar de 40 l/m2 acumulats en 30 minuts.

Protecció Civil activa l’alerta del pla Inuncat per pluja intensa, sobretot en cinc comarques
Les comarques que especialment estan sota alerta són el Barcelonès, el Maresme, el Baix Llobregat, el Garraf i els Vallesos

Avís de temps violent

El Meteocat també ha emès un avís per temps violent per a primera hora de la tarda en algunes comarques del nord-est. El Barcelonès en queda exclòs.