Pla Inuncat

S’espera un divendres de fortes tempestes en alguns punts de Catalunya i, davant d’un escenari de possibles aiguats i inundacions, Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Inuncat. Les precipitacions seran intenses a partir del migdia, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, sobretot al litoral central i nord. Les comarques que especialment estan sota alerta són el Barcelonès, el Maresme, el Baix Llobregat, el Garraf i els Vallesos.

D’acord amb Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, els xàfecs poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i, fins i tot, de 40 litres en aquest mateix període de temps. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i fenòmens de temps violent, com fortes ratxes de vent, calamarsa i, fins i tot esclafits, d’acord amb el Meteocat.

Les recomanacions de Protecció Civil

Per aquest motiu, es demana prudència en zones urbanes per possible acumulació d’aigua als carrers, així com inundacions en garatges, baixos i locals. Consulta tots els consells de Protecció Civil.

L’Agència Catalana de l’Aigua no preveu, per ara, que hi hagi grans crescudes de rius, però no en descarta si hi ha precipitacions locals torrencials. En aquest sentit, l’ACA demana als ciutadans evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables. També fa una crida a no creuar rius o rieres si baixen amb aigua.